Be the fibre. Be the Change

 

Als non-profit merk, gespecialiseerd in textielrecyclingdiensten en circulaire producten, is onze missie verweven met We Make Hope vzw (WMH), een Vlaamse non-profit textielrecycling-organisatie met bijna 40 jaar toewijding.


Ons engagement om textielafval in België te verminderen is eenvoudig en impactvol. Door middel van 'Be the fibre. Be the change' containers geplaatst in conceptstores zoals Yuman Circular Village, Cameleon in Brussel, Moose in the City in Antwerpen, Supergoods in Gent, Harvest in Leuven, en met containers bij onze retailpartners zoals AS Adventure, JBC,  Torfs, Bel&Bo, heb jij de kans om mee een verschil te maken. Door je oude kleren te schenken, draag je actief bij tot het verminderen van textielafval in Belgie!


In samenwerking met WMH wordt afgedankt textiel ingezameld en gerecycled volgens de principes van de circulaire economie. De opbrengst van de verkoop van ingezamelde kleding en onze circulaire producten speelt een centrale rol in de door WMH ondersteunde duurzame ontwikkelingsprojecten wereldwijd.

Recycled goods for good people

 

Wat niet verkocht kan worden omdat het van lage kwaliteit is, wordt mechanisch gerecycleerd tot een nieuwe vezel-op-vezel stof, gemaakt van een mix van gerecycleerde oude kleren, polyester en plastic flessen. Het ontwerp en de productie van onze tassen zijn lokaal en vinden plaats in een maatwerkbedrijf in Vlaanderen.

 

Be the fibre-shops making clothes last


Onze chauffeurs zorgen ervoor dat de containers snel worden geledigd en de ingezamelde materialen hun weg vinden naar een maatwerkbedrijf in Vlaanderen om gesorteerd te worden. De handgeselecteerde kleding en accessoires krijgen vervolgens een tweede leven in onze be the fibre tweedehandswinkels in Boechout en Balen.