MOOSE in the CITY en be the fibre slaan handen in elkaar​

Ontzettend trots zijn we bij be the fibre op ons gloednieuw partnership met een fashion- en designwinkel in Antwerpen. MOOSE in the CITY maakt er een erezaak van hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en hecht waarde aan een verdere evolutie met duurzame spelers. Voor hun gloednieuwe winkelinrichting kwamen ze dan ook al snel bij be the fibre terecht. Het resultaat mag er zijn!

Van circulaire gordijnen tot winkeltoog uit afval

Zaakvoerder Jan Van Hoof en Patrick Lathouwers nodigden ons een hele tijd geleden uit in hun winkel, die kort daarna een volledige make-over zou krijgen. In het nieuwe concept zou duurzaamheid een belangrijke rol krijgen. Voor de renovatiewerken namen zij PUUR interieurarchitecten onder de arm, hetzelfde architectenbureau dat negen jaar geleden ook het eerste interieur van MOOSE in the CITY heeft ontworpen. Samen onderzochten ze hoe de herinrichting zo duurzaam en ecologisch mogelijk kon plaatsvinden. Zo werd 100% van de originele winkelinrichting hergebruikt, waaronder de rekken, verlichting, spiegels en vouwtafels. Ook circulaire stoffen en items verdienden volgens Jan een plekje in de nieuwe inrichting. En zo geschiedde! Naast de duurzame mode, meubelstukken en accessoires pronken voortaan circulaire gordijnen van be the fibre in de pashokjes van MOOSE in the CITY. In dezelfde stof worden onze totebags met het logo van MOOSE in the CITY te koop aangeboden in de shop.

 

Ook de winkeltoog is bijzonder uniek en gemaakt uit een circulaire stampleemmengeling. De toog is daardoor CO-neutraal, oneindig herbruikbaar en kan na gebruik volledig terug door de natuur worden opgenomen. Boven de pashokjes werd tot slot een plexiglas met uitsparing bevestigd waarin je de evolutie van oude jeansbroeken naar ruwe vezels en de nieuwe circulaire stof van onze partner Wolkat kunt bewonderen.

 

Uniek tweedehandsconcept ten voordele van ontwikkelingsprojecten

Wat als je een iets duurdere, duurzame jas koopt waar je uiteindelijk toch niet helemaal tevreden over bent of die een jaar later niet zo goed meer zit? Ook daar vond MOOSE in the CITY een innovatief antwoord op: je kan items die je eerder bij hen kocht tweedehands te koop aanbieden in de winkel zelf. Daarvoor betaal je een kleine werkingskost, maar bij verkoop gaat het grootste deel van de opbrengst naar jou als verkoper. Het overige deel, de winst, schenkt MOOSE in the CITY aan de Rambiaschool van Wereld Missie Hulp in Oeganda. Wordt jouw kledingstuk niet verkocht na twee maanden, dan kan de verkoper ervoor kiezen om de kleding aan Wereld Missie Hulp te schenken. Ook een deel van de opbrengst van de totebags gaat naar dit goede doel. Een bijzonder mooi en warm gebaar.

 

Zaakvoerders en interieurarchitect blikken tevreden terug, en vooruit

Zowel de zaakvoerders als de interieurarchitect zijn bijzonder tevreden en trots op hun onderlinge samenwerking en die met be the fibre. Ook wij zijn heel fier dat we deel mochten uitmaken van dit ongelofelijk unieke winkelconcept.

Nieuwsgierig naar meer?