Waarom pre-order duurzaam is

Be the fibre kiest resoluut voor duurzaamheid en zal daarom voortaan vaker werken met pre-orders. Dat betekent dat geïnteresseerden alvast hun favoriete item kunnen bestellen, maar nog even moeten wachten op hun nieuwe accessoire, tas of kledingstuk. Op die manier kunnen we vooraf bepalen hoeveel stuks er geproduceerd moeten worden, zodat niets verloren gaat. In deze blog gaan we graag wat dieper in op de duurzame aspecten van dit bestelsysteem.

 

Geen overschot en dus minder afval

In de modewereld moeten heel wat merken op voorhand inschatten hoeveel items ze zullen verkopen. Op basis van die inschatting wordt beslist hoeveel er wordt geproduceerd. Is de inschatting verkeerd en wordt er te veel geproduceerd, dan verdwijnt heel wat textiel rechtstreeks in de vuilnisbak. Zo wordt wereldwijd tot wel 30% van de geproduceerde kleding op jaarbasis niet verkocht en dus weggegooid. Zonde, toch? Door met een pre-ordersysteem te werken, kan een merk de productie afstemmen op de vraag.

 

Fabrikanten verbruiken minder grondstoffen

Wanneer het duidelijk is hoeveel vraag er naar een textielproduct is, kan de fabrikant zijn aankoop van grondstoffen daar eveneens op afstemmen. Zo zit ook deze partij niet met overschotten waar niets mee wordt gedaan. Dit wordt ook wel ‘dode inventaris’ genoemd. En ook al zijn er heel wat initiatieven om met die overschotten iets te doen, het is nog altijd beter om het zoveel mogelijk te vermijden.

Een andere voordeel als verdeler én fabrikant, is dat er minder tijdsdruk is en dus meer ruimte om echt in te zetten op een kwalitatieve productie. Pre-order is vaak de beste garantie op een uitstekende kwaliteit voor een eerlijke prijs.

 

Pre-order vermijdt impulsaankopen

Ook voor de consument zelf is pre-order eigenlijk een heel goed systeem. Doordat er een langere wachttijd is om het product te verkrijgen, ga je vaak meer nadenken of je iets echt wel nodig hebt. Pre-order leidt dus tot minder impulsaankopen, en ook dat is weer goed voor de natuur. Want hoeveel koop je niet in een opwelling, om het dan na een jaar ongebruikt weg te gooien?

 

 

Benieuwd naar onze volgende pre-order?

Ook wij kiezen dus voor bepaalde producten voor het pre-ordersysteem. Zo kan je momenteel onze Yoga Backpack in pre-order bestellen. Begin februari worden de producten verzonden. Bestel hier snel die van jou!

 

Ontdek al onze producten op de of neem contact op met één van onze vertegenwoordigers.