Hoe be the fibre inzet op circulariteit

Wereld Missie Hulp runt en ondersteunt al meer dan dertig jaar duurzame ontwikkelingsprojecten in binnen- en buitenland. Al jarenlang zamelt Wereld Missie Hulp kleding in, onder meer via de rode kledingcontainers. Hiermee financieren we onze projecten. Deze passen overigens binnen het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN.​

Met be the fibre zet ook Wereld Missie Hulp in op circulariteit. Onbruikbare kleding wordt vervezeld en verwerkt in circulaire kleding en textielaccessoires met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk en het grootste gebruiksgemak. De opbrengst gaat naar duurzame ontwikkelingsprojecten.​​

30 jaar ervaring​

Ten eerste zorgen we voor correcte en veilige arbeidsomstandig-heden voor onze medewerkers. In de textielindustrie werken arbeiders vaak in erbarmelijke en onveilige omstandigheden. Be the fibre geeft mensen de kans om hun brood op een eerlijke manier te verdienen, met oog op veiligheid, groei en ontwikkeling.

 

Menselijke duurzaamheid​

Ontbrekende puzzelstukje​

Heel wat textielbedrijven hebben een aanzienlijke ecologische voetafdruk. Zeeën en oceanen worden door de productie en het gebruik van kleding vervuild met plastic microvezels. De afvalberg is enorm. Circulariteit bleek hier voor ons het ontbrekende puzzelstukje.

 

Door de niet-herbruikbare kledingstukken te vervezelen, kunnen deze alsnog hergebruikt worden in allerhande textielaccessoires zoals laptoptassen, onderzetters, rugzakken en handdoeken. Met als resultaat dat al die niet-bruikbare kledij niet op de afvalberg terecht komt. Op die manier maken we de afvalberg dat beetje kleiner.