DUURZAAMHEID

Planeet 

 

De textielindustrie heeft een aanzienlijke ecologische voetafdruk, draagt bij aan de uitstoot van koolstof en genereert textielafval dat vaak op stortplaatsen terechtkomt of verbrand wordt. Wij zijn ons bewust van deze problemen en werken actief aan het minimaliseren van onze eigen ecologische voetafdruk.Onze aanpak is gebaseerd op de principes van de circulariteit, waarbij we dingen duurzaam maken, beter gebruiken en de kringloop sluiten.

Met onze partners zorgen wij ervoor dat jouw kleding een tweede leven krijgt. Het uitgesorteerde kwalitatieve materiaal wordt verkocht in onze eigen winkel(s) in binnen- en buitenland, en met kleding van slechte kwaliteit gaan onze partners aan de slag om er een alternatieve, milieuvriendelijke oplossing voor te bieden. Door niet-herbruikbare kledingstukken circulair te verwerken, wordt voorkomen dat ze op de vuilnisbelt belanden of verbrand worden. Door deze inspanningen dragen we bij aan het verminderen van de textielafvalberg.

Mensen

 

We hechten veel waarde aan het welzijn en de veiligheid van onze werknemers. In de textielindustrie hebben werknemers vaak te maken met zware en onveilige werkomstandigheden. Bij be the fibre geven we prioriteit aan correcte en veilige werkomstandigheden, en bieden we onze werknemers een eerlijk loon en kansen voor groei en ontwikkeling. Daarnaast omarmen we de kracht van inclusie door te werken met langdurig werklozen en kansarme groepen. We werken nauw samen met Vlaamse maatwerkbedrijven om een positieve maatschappelijke impact te creëren.We leggen ook de nadruk op het opbouwen van sterke relaties met belanghebbenden en partners in onze toeleveringsketen, die onze waarden en inzet voor duurzaamheid delen.

 

Samen streven we naar een betere toekomst voor iedereen.

Opbrengst

 

Onze samenwerking met We Make Hope vzw (WMH), een non-profitorganisatie met bijna 40 jaar ervaring, versterkt ons streven om onze opbrengsten in te zetten voor het goede doel. WMH is gespecialiseerd in het inzamelen, sorteren en vinden van duurzame recyclingoplossingen voor ongewenst textiel.


Om onze projecten te ondersteunen, zamelen we afgedankt textiel in via de rode WMH-kledingcontainers voor buiten en onze Be the fibre. Be the change’ textielinzamelboxen binnen. De opbrengst van deze inzamelingen draagt bij aan de financiering van ontwikkelingsinitiatieven die zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Eén van de projecten die we steunen is een kleuter- en basisschool in Rambia, waar ook heel wat weeskinderen worden opgevangen en onderwijs krijgen. We dragen ook bij aan verschillende andere projecten, die je kunt bekijken op de WMH projectpagina.


Bij be the fibre geloven we dat we, door onze acties af te stemmen op duurzaamheid, een betere toekomst kunnen creëren voor onze planeet en voor mensen, en dat we hier met onze winst eveneens aan kunnen bijdragen. Vergezel ons op deze reis naar een duurzamere en meer inclusieve wereld.