​Dankzij de ‘Be the fibre. Be the change’ binnen- en rode buitencontainers, kan je je oude kleren doneren en een actieve rol spelen in het verminderen van de textielafvalberg in België. Wij zorgen er, samen met onze partners, voor dat jouw kleding een tweede leven krijgt. En meer dan dat! Want de opbrengst van de verkochte kleding gaat naar ontwikkelingsprojecten. Met be the fibre zorgen we er dan weer voor dat circulair textiel verwerkt wordt in kwalitatieve accessoires.

Be the fibre is een Belgisch merk, gespecialiseerd in de productie van circulaire textielproducten. Onze producten hebben een duurzaam en ethisch verhaal, en zijn gemaakt van gerecyclede en vezel-tot-vezel materialen. Door de aankoop van een be the fibre-tas word je zelf een deeltje van de vezel. Het is een bewuste keuze om deel te zijn van een meer milieuvriendelijke en circulaire toekomst.

Wat doen we?​

Hoe gaan we tewerk?

Hoe helpen we?

Wilt u ook helpen?

Wie zijn wij?

​Onze chauffeurs staan in voor efficiënte en betrouwbare ophaalrondes. Zij zorgen ervoor dat de containers tijdig geledigd worden en het ingezamelde materiaal meteen naar de sortering kan. 

Omdat we sterk geloven in de kracht van inclusie, werken we met langdurig werklozen en kansarme groepen. Dat doen we in nauwe samenwerking met een Vlaams maatwerkbedrijf.

 

Het uitgesorteerde kwalitatieve materiaal wordt verkocht in onze eigen winkel(s) en met wat niet verkocht kan worden, wegens kwalitatief te ondermaats, gaan onze partners aan de slag om er een alternatieve, milieuvriendelijke oplossing voor te bieden. Eén van die oplossingen is de vervezeling van dit textiel, waarna er opnieuw gesponnen en geweven kan worden. Het is dit circulair textiel dat we verwerken in onze accessoires. 

De opbrengst van de verkoop van kleding, net als de opbrengst van de verkoop van de be the fibre-producten, draagt bij aan duurzame ontwikkelingsprojecten wereldwijd.

We Make Hope (WMH), een Belgische non-profit organisatie die al bijna 40 jaar een certitude is binnen de ontwikkelingssamenwerking, ondersteunt duurzame projecten financieel, logistiek en materieel.

Uw bijdrage is dus niet enkel een oplossing voor een duurzamer milieu, maar ook een bijdrage aan een menswaardiger samenleving.

Door te kiezen voor be the fibre sla je dus een dubbelslag. Door te doneren wat ‘overbodig’ is in je kleerkast, kan je mee het verschil maken: voor mens én milieu. Je geeft mensen nieuwe kansen, en je sluit mee de cirkel. 

Wil je meer weten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.